Zomer

In de zomer is het in Kleinarl en omgeving een gezellige drukte, maar het is zeker niet overspoeld door toeristen. Gemoedelijkheid en de prachtige, ongerepte natuur – zoals dat van het Nationaal park Hohe Tauern – zijn de belangrijkste trekpleisters van deze omgeving.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende websites:

Activiteiten

Hieronder vindt u suggesties voor een sportieve, spannende of ontspannende zomervakantie.

 • Bergbeklimmen en Paragliden in de omgeving van Kleinarl in het nationale park Hohe Tauern
  Bergklimmen en Paragliden
  Aan de rand van het nationale park Hohe Tauern is er de mogelijkheid voor bergbeklimmen en paragliden.
 • Fietsen en Mountainbiken in de omgeving van Kleinarl
  Fietsen en Mountainbiken
  Volop mogelijkheden om met de fiets of mountainbike er op uit te trekken via een van de vele uitgezette routes in de omgeving. Daarnaast heeft Wagrain één van de beste fietsparken van Oostenrijk, het Mountainbikepark Wagrain. Een ervaren team heeft een gigantische speeltuin voor freeriders en downhillers gecreëerd in het hart van het Salzburger land. De eenvoudigere routes zijn ideaal voor hen die voor het eerst kennis maken met een fietspark. Met de gondels van de kabelbaan bent u met uw fiets in slechts een paar minuten bij het startpunt.
 • Golfen in de omgeving van Kleinarl
  Golfen
  Geniet van een ontspannende dag golfen in Golfclub Radstadt en laat u inspireren door de natuur en de Salzburger bergen. Niet alleen het golf spelen zelf zal u inspireren, ook het adembenemende berglandschap is een unieke ervaring. De Birdie Jet, een golf gondel, is wereldwijd uniek. Tee 13, welke is gelegen op 994 meter boven zee-niveau, garandeert niet alleen een prachtige golf ervaring maar ook een prachtig uitzicht over de hele provincie.
 • Paardrijden in Kleinarl
  Paardrijden
  In Kleinarl vindt u manége Ployergut waar u in de binnenbak kunt paardrijden en onder begeleiding mooie buitenritten door de omgeving kunt maken. De manége is vlak naast Haus Amadé gelegen, aan de overzijde van de weg.
 • Raften, Canyoning, Kano en Windsurfen in de omgeving van Kleinarl
  Raften, Canyoning, Kano en Windsurfen
  Bij het Adventure Center Flachau kan men kano varen en raften. Ook bij het Rafting Center Taxenbach kan men terecht voor canyoning, kano, raften en windsurfen.
 • Speelpark avonturenland Kleinarl in Kleinarl
  Speelpark
  Het ultieme adres voor plezier: Avonturenland Kleinarl waar je je als kind echt kunt uitleven. Bos, weide, waterval, visvijver en tal van kleine hutten die je kunt verkennen met je vrienden. De entertainers hebben een leuk programma samengesteld met brood en pizza bakken, een ritje op de brandweerwagen, een bezoek aan een kinderboerderij (met geiten, varkens, konijnen, eenden en ganzen), schatzoeken en nog veel meer.
 • Sportvissen en vliegvissen in de omgeving van Kleinarl
  Sportvissen en vliegvissen
  In de Salzburger Sportwelt vind u elke volgende vijver, rivier of meer op een steenworp afstand. Van forel, karper en snoek: de kristalheldere bergbeken en vijvers in de provincie Salzburg zitten vol gezonde vissen. Kleinarl heeft twee visgebieden: één in het dorp en één op de berg. Zo zit de Wagrain Ache rivier vol met forel en zalm. In het Reitlehenalm meer in Altenmarkt-Zauchensee kunt u met aas vissen van eind mei tot begin oktober. Ook kunt u vliegvissen, met een beetje vaardigheid vangt u bruine forel, forel en regenboogforel in het Zauchensee meer en de Zauchbach rivier.
 • Zwemmen in de omgeving van Kleinarl
  Zwemmen
  Wasserwelt Amade in Wagrain (6 km) beschikt over een groot binnen- en buitenzwembad met diverse glijbanen en sauna.